Ομαδικός τάφος στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν 10 πτώματα

Άντρες σκάβουν τάφο στο Μεξικό (φωτογραφία αρχείου)
Άντρες σκάβουν τάφο στο Μεξικό (φωτογραφία αρχείου) AP

Από το 2006 στο Μεξικό έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 ομαδικοί τάφοι με πάνω από 5.000 πτώματα όταν και κηρύχθηκε ο "πόλεμος των ναρκωτικών".

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν 10 πτώματα σε ομαδικό τάφο σε αγροτική περιοχή στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Ιατροδικαστικοί ερευνούν τον τάφο στην κωμόπολη Κομάνχα, στον δήμο Κοενέο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή εισαγγελία.

ADVERTISING

Τα πτώματα που βρέθηκαν, ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, θα υποβληθούν σε νεκροψία για να εξακριβωθούν τα αίτια των θανάτων. Οι ιατροδικαστικοί συνεχίζουν την έρευνα στον τάφο.

«Έχουμε ήδη αναγνωρίσει ανθρώπους που ενέχονται [στο έγκλημα] και σύντομα θα προσαχθούν ενώπιον δικαστή για τους απαγγελθούν κατηγορίες», κατά την ανακοίνωση της πολιτειακής εισαγγελίας.

Η Κομάνχα, στο βόρειο τμήμα της Μιτσοακάν, 94 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μορέλια, έχει περίπου 1.500 μόνιμους κατοίκους.

Κατά επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι που περιείχαν 5.000 και πλέον πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network