Ομολόγησε ο αστυνομικός που βίασε και σκότωσε την Σάρα Έβεραρντ

Ομολόγησε ο αστυνομικός που βίασε και σκότωσε την Σάρα Έβεραρντ
Πλακάτ με ζωγραφισμένο το πρόσωπο της Σάρα Έβεραρντ 2021 @ Frank Augstein / Associated Press

Ο 48χρονος Βρετανός εν ενεργεία αστυνομικός που συνελήφθη για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, δηλώνει ένοχος για τον βιασμό και την απαγωγή της.

Βρετανός εν ενεργεία αστυνομικός ομολόγησε τον βιασμό και την απαγωγή της Σάρα Έβεραρντ, της οποίας η δολοφονία είχε προκαλέσει οργή και συζήτηση για το τι μπορούν να κάνουν η αστυνομία, η κυβέρνηση και η κοινωνία για να σταματήσουν τη βία ανδρών σε βάρος γυναικών, όπως μετέδωσε σήμερα, Τρίτη (08/06), το BBC.

Ο Γουέιν Κάζινς, 48 ετών, αστυνομικός στο Λονδίνο που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, παραδέχθηκε την ευθύνη για τη δολοφονία της Έβεραρντ αλλά δεν έχει δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώ ήδη ετοιμάζονται ιατρικές γνωματεύσεις, ανέφερε το BBC, επικαλούμενος τους δικηγόρους του.

Η 33χρονη Έβεραρντ απήχθη ενώ επέστρεφε με τα πόδια στην κατοικία της από ένα φιλικό σπίτι στο νότιο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το πτώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα σε δάσος λίγο έξω από το Λονδίνο.

Εκδήλωση για τη Σάρα Έβεραρντ 2021 @ Frank Augstein / Associated Press

Η δολοφονία της προκάλεσε ξεσπάσματα οργής από γυναίκες που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες και τον φόβο τους να περπατούν μόνες τους στο δρόμο το βράδυ.

Η αστυνομία ανακάλυψε ένα πτώμα μέσα στο δάσος μερικές μέρες μετά, με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου Νικ Έπγκρεϊβ να επιβεβαιώνει ότι ανήκει στην αγνοούμενη 33χρονη.

Για την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ συνελήφθη ένας 48χρονος αστυνομικός, η δίκη του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα