Ομπάμα: “Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση Μπάιντεν – Θα με χώριζε η Μισέλ”

Ομπάμα: “Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση Μπάιντεν –  Θα με χώριζε η Μισέλ”
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα AP

"Θα βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. τον Μπάιντεν, ωστόσο δεν σκοπεύω να ενταχθώ στο προσωπικό του Λευκού Οίκου" δήλωσε ο Ομπάμα και υποστήριξε ότι το αφήγημα του Τραμπ περί νοθείας υπονομεύει τη δημοκρατία.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση αν του γίνει κάποια σχετική πρόταση από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, φοβούμενος ότι αν έλεγε “ναι” θα τον χώριζε η σύζυγός του, Μισέλ. Την παραπάνω δήλωση έκανε την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, δύο μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Η Γη της Επαγγελίας» (Promised Land).

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο Guardian, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Γκέιλ Κινγκ αν θα εξέταζε να πάρει μια θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ο Ομπάμα απάντησε με χιούμορ: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα έκανα γιατί η Μισέλ θα με χώριζε. Θα με ρωτούσε “τι; Τι θα κάνεις;».

Σε άλλη ερώτηση για το πώς θα βοηθήσει τον Μπάιντεν, ο Ομπάμα είπε: «Δεν χρειάζεται τη συμβουλή μου. Θα τον βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. Ωστόσο δεν σκοπεύω να ενταχθώ ξαφνικά στο προσωπικό του Λευκού Οίκου ή κάτι τέτοιο.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για τη διαδικασία καταμέτρησης και την προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ στη Δικαιοσύνη, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πως η σύνταξη διάφορων Ρεπουμπλικάνων με το αφήγημα του Τραμπ για εκλογική νοθεία, υπονομεύει τη δημοκρατία. Υπογραμμίζει ότι ο Μπάιντεν, «κέρδισε καθαρά» τη μάχη για τη θέση στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, οι ισχυρισμοί του απερχόμενου προέδρου Τραμπ οφείλονται στο γεγονός ότι «δεν του αρέσει να χάνει». «Με προβληματίζει το γεγονός ότι μερικοί Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι, που ξέρουν ποια είναι η πραγματικότητα, στοιχίζονται πίσω από αυτή την κίνηση. Πρόκειται για άλλο ένα βήμα στην απονομιμοποίηση όχι μόνο της επερχόμενης διακυβέρνησης Μπάιντεν, αλλά και της δημοκρατίας εν γένει, κάτι το οποίο ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο» σημείωσε.

Το ζέυγος Ομπάμα είναι ιδιαίτερα πολυάσχολο το τελευταίο διάστημα καθώς διαχειρίζονται το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα (The Obama Foundation), ενώ έχουν συνάψει συμφωνία με το Netflix για την παραγωγή μιας σειρά ντοκιμαντέρ.

Στο βιβλίο του «Η Γη της Επαγγελίας» ο Ομπάμα αναλύει μεταξύ άλλων πώς επηρέασε η άνοδός του στη Γερουσία των ΗΠΑ και στη συνέχεια η εκλογή του στον Λευκό Οίκο τον γάμο του και τη σχέση του με τις κόρες του, Σάσα και Μάλια.

«Η καριέρα μου στην πολιτική, με τις παρατεταμένες απουσίες μου από το σπίτι έκανε ακόμη πιο δύσκολο» για τη σύζυγό του να ακολουθήσει τη δική της νομική καριέρα, γράφει. «Η Μισέλ είχε αποφασίσει αρκετές φορές να μην ακολουθήσει ευκαιρίες που παρουσιάζονταν και θα απαιτούσαν πολύ χρόνο μακριά από τα κορίτσια».

«Με την εκλογή μου [στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ] αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μια καριέρα που θα είχε πραγματικό αντίκτυπο και να αναλάβει έναν ρόλο [ως Πρώτη Κυρία] που – τουλάχιστον στις αρχικές του απαιτήσεις – ήταν πολύ λίγος για τις ικανότητές της.»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα