Ομπάμα προς Ερντογάν: Πάρε τα στρατεύματά σου από το Ιράκ

Ομπάμα προς Ερντογάν: Πάρε τα στρατεύματά σου από το Ιράκ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Τούρκο ομόλογό του ζητώντας του να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ

Έκκληση ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης έκανε ο Μπαρακ Ομπάμα, ζητώντας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από το βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και να πάρει εκείνα τα μέτρα ώστε να μειωθεί η ένταση.

Οι δυο ηγέτες όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου συμφώνησαν να συνεργαστούν περαιτέρω σε διπλωματικό επίπεδο εστιάζοντας στην καταπολέμηση του I.K. “Ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε την αξία της τουρκικής συνεισφορές στην εκστρατεία κατά του ISIS και οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την εντατικοποίηση της συνεργασίας για τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση της συριακής αντιπολίτευσης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτίμησε ότι με την  αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσντ από την εξουσία θα τελειώσει η αιματοχυσία στην Συρία, λέγοντας: "Νομίζω ότι ο Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα" είπε χαρακτηριστικά ο Μπάρακ Ομπάμα και τόνισε ότι ο Σύρος πρόεδρος "έχει απολέσει τη νομιμότητά του ενώπιον της μεγάλης πλειονότητας της χώρας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Μπαράκ Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομπάμα: Παιδιά, συγνώμη, πρέπει να φύγω να πάω να δω το Star Wars

SHARE:

24Media Network