Οργή Ερντογάν. Ισχυρίζεται ότι του είχαμε υποσχεθεί τους 8 αξιωματικούς

Οργή Ερντογάν. Ισχυρίζεται ότι του είχαμε υποσχεθεί τους 8 αξιωματικούς

Νέες δηλώσεις φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την επιστροφή του από την Αφρική χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ως καθάρματα

Η καθυστέρηση στην διαδικασία έκδοσης των οκτώ είναι αιτία για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας με την Ελλάδα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήση κατά την επιστροφή του από την Αφρική, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην μας δίνει τα οκτώ καθάρματα που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Εγώ τους πήρα τηλέφωνο από το πρώτο βράδυ και μου έδωσαν την υπόσχεση “θα το λύσουμε σε 15-20 μέρες”. Αυτοί έκαναν τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία και πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην διαδικασία έκδοσής τους ασφαλώς και είναι αιτία για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας”.

Σημειώνεται πως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες αποφασίστηκε να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα, παραμένουν κρατούμενοι για λόγους ασφαλείας, την ώρα που το Μαξίμου απαντά πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Μαξίμου απαντά στην Τουρκία για τους οκτώ: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου

Κρατούμενοι παραμένουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί για λόγους εθνικής ασφάλειας

Με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό απειλεί η Τουρκία

SHARE:

24Media Network