Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνόμος πυροβόλησε 10 φορές Αφροαμερικάνο που κρατούσε ασύρματο τηλέφωνο

Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνόμος πυροβόλησε 10 φορές Αφροαμερικάνο που κρατούσε ασύρματο τηλέφωνο
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved/Mark Lennihan, File

Ο 32χρονος Αϊζάια Μπράουν παλεύει για τη ζωή του ύστερα από συμπλοκή με τον αστυνομικό που προηγουμένως του είχε παράσχει βοήθεια και τον είχε συνοδέψει έως το σπίτι του με το περιπολικό.

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανού σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας την οργή που κυριαρχεί στη χώρα για την ανοιχτή αυτή πληγή που δεν δείχνει να επουλώνεται… Ο 32χρόνος Αϊζάια σύμφωνα με πληροφορίες ραδιοφωνικού σταθμού της περιοχής Σποτσιλβάνια στην Βιρτζίνια, δέχτηκε 10 σφαίρες από αστυνομικό, στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο θώρακα και στη λεκάνη. Ο νεαρός φέρεται πως νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο, ύστερα από μια φαινομενικά φυσιολογική συνάντηση που είχε με αστυνομικό.

Όπως διηγήθηκε το περιστατικό ο αδελφός του θύματος, Ταμζόν Μπράουν, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο Αϊζάια σταμάτησε σε βενζινάδικο της περιοχής, διαπιστώνοντας πως το αυτοκίνητο του είχε χαλάσει. Εκεί τον συνάντησε ένας αστυνομικός, ο οποίος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να γυρίσει σπίτι του.

Ο αστυνομικός άφησε τον Μπράουν στο σπίτι του, όμως στη συνέχεια επέστρεψε ξανά, ύστερα από κλήση που δέχθηκε το κέντρο της αστυνομίας. Σύμφωνα με την αφήγηση του Ταμζόν, ο Αϊζάια κάλεσε τις αστυνομικές αρχές, πιθανώς για να τους δώσει πληροφορίες για το χαλασμένο αυτοκίνητο του, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως σαφές. Για λόγους πάντως που δεν έχουν διευκρινιστεί, ο αστυνομικός μετέβη εκ νέου στην οικεία των Μπράουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όταν ο Αϊζάια άνοιξε την πόρτα, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δέκα φορές χωρίς ωστόσο να απειλείται από τον 32χρονο, όπως τονίζει ο Ταμζόν.

Τα αρχεία video από την ενσωματωμένη κάμερα του αστυνομικού που κατέγραψαν το περιστατικό και δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από αίτημα της οικογένειας του άτυχου νέου, φαίνεται να επιβεβαιώνουν σε ένα βαθμό τους ισχυρισμούς του Ταμζόν, καθώς δείχνουν τον αστυνομικό να σημαδεύει το νεαρό, ο οποίος κρατά στο χέρι του ένα ασύρματο τηλέφωνο (!). Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως ο αστυνομικός βλέποντας τον Αϊζάια Μπράουν στην εξώπορτα του σπιτιού του, πίστεψε ότι δεν κρατούσε τηλέφωνο, αλλά όπλο. Στη συνέχεια, άδειασε το περιεχόμενο του γεμιστήρα του πάνω στον νεαρό.

Η διερεύνηση του περιστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι θέμα χρόνου ώστε ο αστυνομικός να κληθεί σε απολογία για τη διαχείριση του περιστατικού και τα τραγικά του λάθη που μπορεί να οδηγήσουν έναν νεαρό στον θάνατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα