Ορκ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχει τη φάτσα του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ορκ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχει τη φάτσα του Χάρβεϊ Γουάινστιν
youtube

Ο Ελάιζα Γουντ αποκάλυψε ότι ένα από τα ορκ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών φτιάχτηκε για να μοιάζει στον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ένας από τα πολλά ορκ που εμφανίζονται στις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ως ένα “άντε γ@@σου” στον διάσημο παραγωγό που καταδικάστηκε για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε ηθοποιούς, σε ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Χόλιγουντ.

Στην αποκάλυψη προχώρησε ο “Φρόντο Μπάγκινς”, Ελάιζα Γουντ, μιλώντας στο podcast του ηθοποιού Dax Shepard, Armchair Expert. “Είναι αστείο”, είπε. “Αυτό συζητήθηκε πρόσφατα επειδή ο Ντομ και ο Μπιλ (δηλαδή οι Μέρι και Πίπιν) μιλούσαν με τον Σαν Όστιν (Σαμ) για την πρώτη τους ανάμνηση από τη μετάβαση στη Νέα Ζηλανδία”, (όπου γυρίστηκε η σειρά).

“Είχε δει αυτές τις μάσκες των ορκ. Και μια από αυτές τις μάσκες – και το θυμάμαι έντονα – σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ως ένα “άντε γ@@σου”.

Στην πρώτη μεγάλη υπόθεση που άνοιξε τη συζήτηση για το #MeToo, και γυναίκες μίλησαν για την κακοποίησή τους από ισχυρούς άνδρες, ο Γουάινσταϊν κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από πολλές γυναίκες. Καταδικάστηκε για βιασμό τον Φεβρουάριο του 2020 και καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση, ενώ αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες στην Καλιφόρνια, για τις οποίες έχει δηλώσει αθώος.

“Νομίζω ότι είναι εντάξει να μιλάμε γ’ αυτό τώρα”, είπε ο Γουντ σύμφωνα με τον Guardian. “Ο τύπος είναι φυλακισμένος. Γ@@σέ τον. “

Ο Γουντ είπε ότι ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Γουάινστιν για μοντέλο ενός ορκ αφού τον δυσκόλεψε στην πορεία των γυρισμάτων των ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Σύμφωνα με τον Γουντ, ο Τζάκσον άρχισε να αναπτύσσει τις ταινίες του στη Miramax, στην οποία ήταν συνιδρυτής ο Γουάινστιν με τον αδελφό του. Ο Τζάκσον ήθελε να γυρίσει τουλάχιστον δύο ταινίες για να προσαρμόσει τα μυθιστορήματα του JRR Tolkein, αλλά ο Γουάινστιν ζήτησε από τον σκηνοθέτη να προσαρμόσει και τα τρία βιβλία σε μία ταινία.

Ο Γουάινστιν απείλησε επίσης ότι θα αντικαταστήσει τον Τζάκσον με τον Ταραντίνο ή τον Μάντεν, τον σκηνοθέτη του ερωτευμένου Σέξπηρ, όπως είπε.

Όταν ο Τζάκσον ζήτησε άδεια από τον Γουάινστιν για να βρει διαφορετικό παραγωγό, όπως είπε ο Γουντ, ο Γουάινστιν συμφώνησε, αλλά του έδωσε μόνο ένα Σαββατοκύριακο για να το κάνει και έδωσε εντολή ότι κάθε παραγωγός πρέπει να δουλέψει σε όλες τις ταινίες ή σε καμία. “Το χρονικό περιθώριο ήταν τρελό”, είπε ο Γουντ.

Σύμφωνα με τον Γουντ, ο Γουάινστιν συμφώνησε να δημιουργήσει τουλάχιστον δύο ταινίες, αλλά ο προϋπολογισμός του έφτανε τα 75 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που μάλιστα κράτησε κρυφό από τον Τζάκσον. Η ομάδα του Τζάκσον διέρρευσε το σενάριο για να κερδίσει το ενδιαφέρον άλλων στούντιο και το έργο ανέλαβε ο Μπομπ Σάι, ιδρυτής του New Line Cinema, ο οποίος συμφώνησε να γυρίσει τρεις ταινίες.

“Νομίζω ότι το παραμύθι είναι ότι πήγαιναν για το πολύ δύο και έρχεται ο Σάι και τους λέει: “Πρέπει να κάνουμε τρία”.

Τελικά, η τριλογία κέρδισε 2,92 δισ. Δολάρια στα ταμεία και τώρα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σειρές ταινιών που έχουν γίνει ποτέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα