Όσκαρ 2022: Αποκάλυψη από την Ακαδημία - Ζήτησε από τον Will Smith να φύγει, αλλά αρνήθηκε

Η στιγμή που ο Will Smith χαστουκίζει τον Chris Rock στη σκηνή των Oscars 2022
Η στιγμή που ο Will Smith χαστουκίζει τον Chris Rock στη σκηνή των Oscars 2022 CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Η Ακαδημία Κινηματογράφου δήλωσε πως αναγνωρίζει πως θα μπορούσε να είχε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά. Θα "διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες".

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποκάλυψε πως μετά χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, ο Will Smith κλήθηκε να φύγει από την τελετή των Όσκαρ, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της, η Ακαδημία είπε: "Ζητήθηκε από τον κ. Smith να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά".

ADVERTISING

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε ότι έχει κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Will Smith για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας της Ακαδημίας. Ζήτησε επίσης συγγνώμη απευθείας από τον Rock, καθώς και από τους υποψηφίους, τους καλεσμένους και τους θεατές.

Υπενθυμίζεται πως η Ακαδημία με ανακοίνωσή της είχε καταδικάσει αυτή τη χειρονομία, ενώ είχε δηλώσει πως ξεκίνησε επίσημη έρευνα.

Το χρονικού του περιστατικού

Όταν ο κωμικός παρουσίαζε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, αστειεύτηκε με τα ζευγάρια ηθοποιών που ήταν παρόντα στην τελετή. Σχολιάζοντας την σύζυγο του Σμιθ, Jada Pinkett Smith, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας εξαιτίας του οποίου χάνει τα μαλλιά της, είπε "Jada σ'αγαπώ, το G.I. Jane 2 σε περιμένει", αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Ντέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997.

Τότε, ο Will Smith ανέβηκε στην σκηνή και έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Κρις Ροκ, ενώ αφού επέστρεψε στην θέση του του φώναξε: "Μην ξαναπιάσεις την γυναίκα μου στο γαμ...νο στόμα σου".

Ο Κρις Ροκ συνέχισε την απονομή αισθανόμενος προφανώς πολύ άβολα, παραμένοντας ωστόσο σχετικά ψύχραιμος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεόραση, Celebrities
SHARE:

24Media Network