Όταν ο πρίγκιπας Χάρι πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα: ‘Καρφιά’ για τη μανία του Τραμπ με το Twitter

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα: ‘Καρφιά’ για τη μανία του Τραμπ με το Twitter
In this undated BBC handout photo made available on Wednesday, Dec. 27, 2017, former President of the United States Barack Obama, left is interviewed by Britain's Prince Harry for the BBC Radio 4 Today programme that he guest edited. Obama told Prince Harry in an interview broadcast Wednesday, Dec. 27, 2017, that he felt serene the day he left the White House despite the sense that much important work remained unfinished. (BBC Radio 4 Today/PA via AP) BBC Radio 4 Today/PA via AP

Η φιλική συνομιλία των δύο ανδρών είχε ενδιαφέρον, έβγαλε ειδήσεις, αλλά τα βρετανικά tabloid προτίμησαν να ασχοληθούν με τον αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι... καλεσμένος στο γάμο του πρίγκιπα

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας του έδωσε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχοντας ως συνομιλητή του έναν γαλαζοαίματο: τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στη ραδιοφωνική συνέντευξη η οποία παραχωρήθηκε για να μεταδοθεί από το BBC Radio 4, εστίασε σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα που τον απασχολεί: Την αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους κινδύνους που αυτή ελλοχεύει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει συχνά κίνδυνος παραπληροφόρησης και στρέβλωσης της πραγματικότητας.

Και αν και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στο διάδοχό του, όλοι κατάλαβαν ότι έκανε σαφή αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ και την λατρεία που τρέφει για την επικοινωνία μέσω Twitter.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κατηγορηματικός ότι όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας θα πρέπει να είναι πρόσθετα προσεκτικοί στις αναρτήσεις τους, τονίζοντας ότι τα social media συμβάλλουν στη διαστρέβλωση του πολιτικού λόγου. Όπως υπογράμμισε, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι χρήστες να βρεθούν σε μία κατάσταση όπου θα διαβάζουν μόνο ότι ενισχύει τις δικές τους απόψεις και θα απορρίπτουν τα πραγματικά γεγονότα. “Μπορούν να νανουριστούν από απόψεις που ενισχύουν τις ιδεοληψίες τους”, ανέφερε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρέπει να αποφύγουμε τη βαλκανιοποίηση της κοινωνίας” και να δοθεί περισσότερος χώρος στον πλουραλισμό φωνών και τη διαφορετικότητα των απόψεων.

Πάντως, η πλειοψηφία των βρετανικών ΜΜΕ προτίμησε να ασχοληθεί με το αν τελικά ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι καλεσμένος στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ή όχι, καθώς τους συνδέει σχέση φιλίας και εκτίμησης. Και όπως ανέφεραν προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη για το παλάτι πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ, στο γάμο μάλλον δεν θα παραστεί κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ. Ούτε νυν, ούτε τέως…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα