Ουκρανία: Αναφορές για νεκρούς στρατιώτες – Βίντεο με φλεγόμενα τεθωρακισμένα δημοσίευσε η Ρωσία

Για δύο νεκρούς και 12 τραυματίες κάνει λόγο ο ουκρανικός στρατός, με τη Ρωσία να μιλά για "εισβολή" στο Ντονμπάς και να δημοσιεύει σχετικό βίντεο.
- 22 Φεβρουαρίου 2022 10:19
Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το περασμένο 24ωρο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει υποστεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς αυξάνονται οι παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.
Ο στρατός προσθέτει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ότι κατέγραψε 84 περιπτώσεις βομβαρδισμών από αυτονομιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, άνοιξαν πυρ σε περίπου 40 οικισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό.
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί τη βία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα τη χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να αναγνωρίσει επισήμως την ανεξαρτησία δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές και να μεταφέρει στρατεύματά της στην περιοχή, επιδεινώνοντας την κρίση και εγείροντας φόβους στη Δύση ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μείζονα σύρραξη.
Βίντεο με φλεγόμενα άρματα μάχης από τη Μόσχα
Την ίδια ώρα, η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο που, όπως λέει, αποδεικνύει την “εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων σε ρωσικό έδαφος”. Πρόκειται για βίντεο της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας που δείχνει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ανατολικά της αμφισβητούμενης περιοχής Ντονμπάς, τα οποία “καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού τη Δευτέρα το πρωί”.
Όπως φαίνεται, μαύρος καπνός αναδύεται από το άρμα μάχης (τύπου BMP-2), ενώ στις φλόγες έχει τυλιχτεί και ένα BMP-1.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας, Ρώσοι συνοριοφύλακες, ανατολικά της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, εντόπισαν ομάδα πέντε Ουκρανών να περνούν τα σύνορα το πρωί της Δευτέρας και προσπάθησαν να τους συλλάβουν.
Όπως αναφέρει η υπηρεσία ασφαλείας, μετά από συμπλοκή, ουκρανικά BMPs διέσχισαν τα σύνορα για να απεγκλωβίσουν την ομάδα και έτσι, Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν τα δύο οχήματα και σκότωσαν τους πέντε Ουκρανούς.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις