Ουκρανία: Οι διακοπές ρεύματος θα φτάσουν ακόμη και τις 12 ώρες την ημέρα

Διαβάζεται σε 1'
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία AP

Ιδιαίτερα κακή είναι η κατάσταση στην Ουκρανία η κατάσταση με τον ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του πολέμου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα επιδεινωθούν έως τα τέλη του Ιουλίου, ύστερα από σειρά ρωσικών πληγμάτων στις ενεργειακές της υποδομές.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Μόσχα εξαπέλυσε εκστρατεία βομβαρδισμών τους τελευταίους μήνες, με στόχο τα βασικά ουκρανικά κέντρα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και καταστρέφοντας, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το ήμισυ της ενεργειακής δυναμικότητας της χώρας.

«Κατά τις επόμενες εβδομάδες, η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι είναι σήμερα», προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι, διευθυντής του εθνικού διαχειριστή Ukrenergo.

Σύμφωνα με τον πάροχο ενέργειας, οι εργασίες συντήρησης στους πυρηνικούς σταθμούς, οι κακές καιρικές συνθήκες και η ανεπαρκής εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις, προβλέποντας έως και 12 ώρες διακοπής την ημέρα.

Ο Κουντρίτσκι διευκρίνισε ότι αυτή «η κατάσταση θα συνεχιστεί έως το τέλος του Ιουλίου».

Το Κίεβο αναγκάστηκε να ζητήσει από τους ευρωπαίους γείτονές του να εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια για να καλυφθούν τα ελλείμματα του κατεστραμμένου δικτύου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα