Ουγγαρία: Τέσσερα ακόμη πτώματα εντοπίστηκαν στο πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη

Ουγγαρία: Τέσσερα ακόμη πτώματα εντοπίστηκαν στο πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη
Ουγγαρία, Ναυάγιο στον Δούναβη AP

Η ανέλκυση του κουφαριού του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ώρες και θα επιτρέψει να γίνει έρευνα στο εσωτερικό του, ώστε να ανασυρθούν τυχόν πτώματα θυμάτων.

Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από μεγαλύτερο πλοίο κρουαζιέρας στον ποταμό, την 29η Μαΐου στην κεντρική Βουδαπέστη.

Τα σωστικά συνεργία στην Ουγγαρία ανέσυραν σήμερα τέσσερα πτώματα καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του ποταμού Δούναβη στη Βουδαπέστη ενός σκάφους το οποίο μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες και βυθίστηκε στις 29 Μαΐου.

Το Sirène, πλοίο μήκους 26 μέτρων, που μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και είχε δύο μέλη πληρώματος ουγγρικής υπηκοότητας, συγκρούστηκε με το Viking Sigyn, άλλο κρουαζιερόπλοιο που έκανε τουριστικές περιηγήσεις στον ποταμό ο οποίος διαρρέει την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Είκοσι έξι τουρίστες και δύο Ούγγροι μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους στο χειρότερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί σε ποταμό εδώ και 50 χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα όλων των θυμάτων εκτός από τέσσερις.

Ένα από τα πτώματα βρέθηκε σήμερα όταν ήρθε στην επιφάνεια η καμπίνα του καπετάνιου, εξήγησε ο εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμενων της Ουγγαρίας που συντονίζει την επιχείρηση.

«Τώρα θα κάνουμε περαιτέρω ελέγχους (…) στα μέρη του πλοίου όπου ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα θύματα», επεσήμανε ο Νάντορ Ζασένσκι.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε ότι συνολικά τέσσερα θύματα εντοπίστηκαν σήμερα.

Ο Ουκρανός καπετάνιος του Viking Sigyn, ένας 64χρονος ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο Σ. Γιούριι από την Οδησσό, προφυλακίστηκε από τις ουγγρικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται. Τον βαρύνει η κατηγορία της «εγκληματικής αμέλειας σε δημόσια υδάτινη οδό». Οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι είναι συντετριμμένος, αλλά τονίζουν ότι δεν έκανε κάτι κακό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα