news 24/7

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Το ουγγρικό κοινοβούλιο τροποποίησε το Σύνταγμα, ώστε να ορίζει την οικογένεια ως την ένωση μεταξύ ενός πατέρα που είναι άνδρας και μιας μητέρας που είναι γυναίκα, αποκλείοντας ταυτόχρονα την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Check in στο έρημο αεροδρόμιο του Μονάχου, 12 Νοεμβρίου 2020. Η Βαυαρία βρίσκεται σε μερικό lockdown ήδη για πάνω από μια εβδομάδα.

Κορονοϊός: Η Ευρώπη παλεύει να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα - Σε τι φάση βρίσκεται κάθε χώρα

Η Ιταλία ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων, η Βρετανία τους 50.000 νεκρούς. Ένας στους τέσσερις νέους θανάτους στη Γαλλία αποδίδεται πλέον στην Covid-19

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν απειλεί να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απειλεί να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ, έπειτα από τη συμφωνία για τη στέρηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων για τις χώρες μέλη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου.

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο Πρόεδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα Καγκελλάριος Άγγελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Έκλεισε η συμφωνία για το Σχέδιο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ

Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμβιβασμό για το σχέδιο ανάκαμψης, στην πέμπτη ημέρα της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν

Γ.Εισαγγελέας ΕΕ: Μεγάλο μέρος της ουγγρικής νομοθεσίας περί ασύλου παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής σε ότι αφορά την Ουγγαρία. Η νομοθεσία της χώρας περί ασύλου παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ντόναλντ Τουσκ

ΕΛΚ: Ανέχονται ακόμα τον Ορμπαν στις τάξεις τους, σε μερικούς μήνες η απόφαση

Παρά το γεγονός ότι ο Βίκτορ Ορμπαν έχει επιβάλλει ένα είδος κοινοβουλευτικής δικτατορίας στην Ουγγαρία, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την "έξωσή" του.

Ορχήστρα δίνει συναυλία στους δρόμους της Βουδαπέστης

Ορχήστρα δίνει συναυλία στους δρόμους της Βουδαπέστης

Η Συμφωνική Ορχήστρα MAV πλημμύρισε με μουσική τους δρόμους της Βουδαπέστης έχοντας ως στόχο να ανυψώσει το ηθικό των κατοίκων που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

O Βίκτορ Ορμπαν

Ο Ορμπαν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να εδραιώσει την εξουσία του

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand της Βουδαπέστης Νίκος Φωκάς αρθρογραφεί στο News24/7 για τον απολυταρχικό τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Ουγγαρία στα χρόνια του κορονοϊού ο Ορμπαν.

Μητσοτάκης και άλλοι 11 ηγέτες του ΕΛΚ ζητούν την αποβολή του Όρμπαν

Μητσοτάκης και άλλοι 11 ηγέτες του ΕΛΚ ζητούν την αποβολή του Όρμπαν

Στην επιστολή που υπογράφουν 12 επικεφαλής κομμάτων της Κεντροδεξιάς επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας που επιτρέπε την επ' αόριστον επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αιχμές για τα έκτακτα μέτρα στην Ουγγαρία από την πρόεδρο της Κομισιόν

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση στην Ουγγαρία μετά την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της επιδημίας, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πολωνία-Ουγγαρία-Τσεχία παραβίασαν την νομοθεσία για τους πρόσφυγες

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι με την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες, Πολωνία, Ουγαρία και Τσεχική Δημοκρατία παραβίασαν το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν

Ουγγαρία: Είδε κορονοϊό και μπήκε ο Όρμπαν - Υπερεξουσίες επ' αόριστον

Το πράσινο φως του κοινοβουλίου για να αναλάβει ριζικά ενισχυμένες υπερεξουσίες στο πλαίσιο της επ' αόριστον κατάστασης έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βικτόρ Ορμπάν.

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχουν σε ψηφοφορία στο Στρασβούργο της Ανατολικής Γαλλίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Καταγγελία για την κατάσταση σε Πολωνία-Ουγγαρία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι ακροάσεις, καθώς δεν έχουν ακόμη αποφέρει σημαντική πρόοδο εκ μέρους των δύο κρατών μελών.