Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας σύμβουλου του προέδρου Ζελένσκι

Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας σύμβουλου του προέδρου Ζελένσκι
Ο Σεργκέι Σέφιρ, κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι UKRINFORM/ZUMA/VISUALHELLAS.GR

Σοκ στην Ουκρανία μετά την επίθεση κατά του Σεργκέι Σέφιρ, κορυφαίου σύμβουλου του προέδρου της χώρας. Γάζωσαν με σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Σεργκέι Σέφιρ, κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας. Ο οδηγός του τραυματίστηκε από σφαίρες, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Strana.UA επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή.

“Πυροβολισμοί ερίφθησαν εναντίον του Σεφίρ. Τρεις σφαίρες χτύπησαν τον οδηγό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Ο Σεφίρ είναι ζωντανός, δεν τραυματίστηκε”, ανέφερε η πηγή.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου Σερί Σεφίρ.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Λεσνίκι έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο.

“Σήμερα, περίπου στις 10:00, ερίφθησαν πυρά εναντίον του αυτοκινήτου του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου κοντά στο χωριό Λεσνίκι. Περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο. Ο οδηγός τραυματίστηκε”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ξεκίνησε αστυνομική έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα