Ουκρανία: Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς ζητά έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Pro-European Union activists gather during a rally in Independence Square in Kiev, Ukraine, Sunday, Dec. 22, 2013. Protesters in Kiev are demanding President Viktor Yanukovych's resignation over his decision to ditch a pact with the European Union in favor of closer ties with Russia. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Pro-European Union activists gather during a rally in Independence Square in Kiev, Ukraine, Sunday, Dec. 22, 2013. Protesters in Kiev are demanding President Viktor Yanukovych's resignation over his decision to ditch a pact with the European Union in favor of closer ties with Russia. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) ASSOCIATED PRESS

Ο πρωθυπουργός Αζάροφ κατηγορεί τις διαδηλώσεις για απόπειρα "πραξικοπήματος" και απέκλεισε πρόωρες εκλογές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου του κοινοβουλίου της χώρας, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, θα συζητήσει σχετικά με το αν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, όπως ζητεί η αντιπολίτευση.

Ο Γιανουκόβιτς δέχθηκε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Βολοντίμιρ Ρίμπακ και του ζήτησε να συγκαλέσει τους βουλευτές για να δοθεί μια "λύση γρήγορα" στην κρίση και για να επικυρώσει το νομοθετικό σώμα το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που προβλέπεται να διεξαχθούν με την αντιπολίτευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Ρίμπακ απάντησε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει σε αυτήν σχετικά με το αν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και όσον αφορά τους νόμους που υιοθετήθηκαν πρόσφατα και αμφισβητούνται, σε μια προφανή αναφορά του στους νόμους κατά των διαδηλώσεων που υιοθετήθηκαν από τους υποστηρικτές του Γιανουκόβιτς στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ κατηγόρησε σήμερα τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης για απόπειρα "πραξικοπήματος" και σημείωσε ότι οι ταραχές καθιστούν "εντελώς μη ρεαλιστική" τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών.

"Γίνεται μια πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος", σημείωσε ο Αζάροφ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ταραχές, στις οποίες τρεις άνθρωποι από την πλευρά των διαδηλωτών έχασαν την ζωή τους, καθιστούν "εντελώς μη ρεαλιστική" τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία προβλέπεται να διεξαχθούν την Άνοιξη του 2015.

SHARE:

24Media Network