Ούτε Υπουργός του Μπολσονάρο στην ορκωμοσία του Φερνάντες για ένα πείσμα

Ούτε Υπουργός του Μπολσονάρο στην ορκωμοσία του Φερνάντες για ένα πείσμα
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρου AP

Χωρούν παιδιάστικες συμπεριφορές στις διεθνείς σχέσεις; Αν πρόκειται για τον Ζάιρ Μπολσονάρο,σαφώς ναι. Ούτε Υπουργό θα στείλει στην ορκωμοσία Φερνάντες.

Με τη φόρα που έχει πάρει ο Ζάιχ Μπολσονάρο δεν αποκλείεται να δημιουργήσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αποφάσισε να μην δώσει το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες την προσεχή Τρίτη, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι δεν θα αποστείλει ούτε υπουργό της κυβέρνησή του!

Η αιτία; Φαντάζει αστεία αλλά στο δικό του μυαλό δεν είναι. Πριν από μερικές ημέρες ταξίδεψε στην Αργεντινή μία αντιπροσωπεία της Βραζιλιάνικης βουλής σ’ ένα ταξίδι ρουτίνας. Σ’ αυτό πήραν μέρος και εκπρόσωποι των αριστερών πολιτικών σχηματισμών της χώρας, γεγονός που εξόργισε τον πρόεδρο!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Μπολσονάρο αποφάσισε να μην στείλει στην τελετή ούτε τον Υπουργό του, Οσμάρ Τέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η Βραζιλία δεν θα εκπροσωπηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο αν και είχε προσκληθεί επίσημα.

Και μη χειρότερα θα έλεγε κανείς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα