Σνομπάρει την ορκωμοσία Φερνάντες ο Μπολσονάρο και δηλώνει απών

Σνομπάρει την ορκωμοσία Φερνάντες ο Μπολσονάρο και δηλώνει απών
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο με την σύζυγό του Μισέλ AP

Η νίκη του Αλμπέρτο Φερνάντες στην Αργεντινή έπεσε βαριά από ότι φαίνεται στο Ζάιρ Μπολσονάρο ο οποίος αποφάσισε να μην παραστεί στην ορκωμοσία του ομολόγου του.

Ουδέποτε φημιζόταν για το τακτ και τους διπλωματικούς του τρόπους ο Ζάιρ Μπολσονάρο και προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει τώρα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος δεν έκρυψε την αποστροφή του για την εκλογική νίκη του Αλμπέρτο Φερνάντες στην Αργεντινή, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα δεν θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία του νέου προέδρου στις 10 Δεκεμβρίου.

Το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος στους δημοσιογράφους για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. “Εχει αποφασιστεί, δεν πρόκειται να πάω” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος πάντως τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει εμπορικά αντίποινα στην Αργεντινή αν και κάτι τέτοιο βρισκόταν στα αρχικά του σχέδια. Είχε άλλωστε δηλώσει μετά τη γνωστοποίηση του οριστικού αποτελέσματος ότι οι Αργεντίνοι “επέλεξαν άσχημα”.

Και όλα αυτά επειδή ο Φερνάντες είχε δηλώσει την υποστήριξή του στην εκστρατεία για την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα που παραμένει στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί για διαφθορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα