Ουτρέχτη: Σημείωμα για τον Αλλάχ βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη

Ουτρέχτη: Σημείωμα για τον Αλλάχ βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη
Θρήνος στο σημείο της επίθεσης στην Ουτρέχτη AP

Υπό έρευνα τα κίνητρα του δράστη. Για αναφορές στον Αλλάχ κάνουν λόγο ολλανδικά ΜΜΕ επικαλούμενα μάρτυρες. Ολλανδός εισαγγελέας δήλωσε, μετά τη σύλληψη του δράστη, ότι η επίθεση μπορεί να οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των ολλανδικών αρχών για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στην Ουτρέχτη, κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν.

Μία και πλέον μέρα μετά την επίθεση και τα κίνητρα του δράστη, ενός 37χρονου από την Τουρκία, που έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Οι εικασίες ότι η επίθεση μπορεί να έχει τρομοκρατικό υπόβαθρο δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην Telegraaf ότι στο αυτοκίνητο διαφυγής του δράστη υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε “Αλλάχ” ενώ άλλοι μάρτυρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Parool, άκουσαν τέσσερις άνδρες να φωνάζουν “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι κανένας από τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ολλανδός εισαγγελέας δήλωσε, μετά τη σύλληψη του δράστη, ότι η επίθεση μπορεί να οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο την οικογένεια του 37χρονου, ανέφερε ότι σκότωσε συγγενή του και στη συνέχεια ανθρώπους που έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version