Παγκόσμια Τράπεζα: 12 δισ. δολάρια για εμβόλια κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες

Παγκόσμια Τράπεζα: 12 δισ. δολάρια για εμβόλια κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες
Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα AP

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την κίνηση αυτή να στείλει ένα μήνυμα στη φαρμακευτική βιομηχανία ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της covid-19.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη την έγκριση ενός σχεδίου βοήθειας ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διασφαλίζει για τις αναπτυσσόμενες χώρες άμεση πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όταν αυτά είναι διαθέσιμα.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν “για τη χρηματοδότηση της αγοράς και της διανομής εμβολίων, τεστ και θεραπειών της covid-19 για τους πολίτες τους”, διευκρίνισε η Παγκόσμια Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια, με αυτό τον τρόπο θα εμβολιαστούν “έως ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι”.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο περιθώριο των φθινοπωρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την ανακοίνωση αυτή να στείλει “ένα μήνυμα στη βιομηχανία έρευνας και τη φαρμακευτική βιομηχανία ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της covid-19”.

Η χρηματοδότηση αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί μέρος ενός πακέτου βοήθειας που φτάνει έως τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούνιο του 2021 και το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα