“Παιχνίδια” Ερντογάν με Πενς και Πομπέο: Τελικά θα τους συναντήσει αν και δεν ήθελε

“Παιχνίδια” Ερντογάν με Πενς και Πομπέο: Τελικά θα τους συναντήσει αν και δεν ήθελε
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Νέος γύρος δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ Τουρκίας - ΗΠΑ για την Συρία. Αλλαξε γνώμη σε μερικές ώρες ο Ερντογάν ο οποίος αρχικά έλεγε ότι δεν θα συναντήσει τον Πενς που τελικά θα συναντήσει.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για το επικείμενο ταξίδι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία. Πριν καλά καλά Πενς και Πομπέο πατήσουν το πόδι τους σε τουρκικό έδαφος, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών. 

«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε αρχικά ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από μια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.

Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία, απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις και απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.

Η απάντηση και όπως ήταν αναμενόμενη, ήρθε από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Πενς δεν αλλάζει. «Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος.

Κάπως έτσι και ο Ερντογάν έβαλε νερό στο κρασί του και μέσω ανακοίνωσης της τουρκικής προεδρίας γνωστοποίησε ότι τελικά θα συναντηθεί με τον Πενς. Την ανακοίνωσε κοινοποίησε και στο twitter  ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version