Φονικός σεισμός 7,8 ρίχτερ στο Πακιστάν

default image

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή του δυτικού Πακιστάν και έγινε αισθητός στο Νέο Δελχί. Τουλάχιστον 30 νεκροί (Pics+Vid)

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του δυτικού Πακιστάν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Σύμφωνα με τον Άμπντουλ Κάντος, αντιπρόεδρο της συνέλευσης του Μπαλουτσιστάν, 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην φτωχή περιοχή Αουάραν, στην οποία τουλάχιστον το 30% των σπιτιών καταστράφηκε επίσης από τον ισχυρό σεισμό.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός στις μεγάλες πόλεις του νοτίου Πακιστάν, όπως το Καράτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και έως την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς

 

Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν από τα κτίρια στο Καράτσι, φοβούμενοι μετασεισμούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya.

“Ήταν ένας ισχυρός σεισμός. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αναμένουμε μετασεισμούς”, δήλωσε στο GEO ο επικεφαλής της πακιστανικής σεισμολογικής υπηρεσίας Ζάχιντ Ράφι.

Ωστόσο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή του Μπαλουτσιστάν, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

“Η περιοχή που επλήγη είναι αραιοκατοικημένη, χωρίς ψηλά κτίρια, ελπίζω επομένως ότι οι απώλειες θα είναι ελάχιστες”, πρόσθεσε ο Ράφι.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα