Πακιστάν: Συντριβή αεροπλάνου με 100 περίπου επιβαίνοντες σε κατοικημένη περιοχή

Πακιστάν: Συντριβή αεροπλάνου με 100 περίπου επιβαίνοντες σε κατοικημένη περιοχή
Δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο της συντριβής πακιστανικού αεροσκάφους στο Καράτσι, 22/5/20 AP

Πακιστανικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Καράτσι, σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο σωστικά συνεργεία, σπίτια έχουν καταστραφεί.

Ένα αεροσκάφος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών με 100 περίπου επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι.

Από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι 91 ήταν επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα.

“Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Καράτσι. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε  τον αριθμό των επιβαινόντων, όμως με τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν 99 επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα”, είχε αναφέρει νωρίτερα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αεροπορίας του Πακιστάν, Αμπντούλ Σατάρ Κοκάρ.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Λαχόρη- Καράτσι και συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωση, σε απόσταση περίπου 3,2 χιλιομέτρων απο το αεροδρόμιο.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, Άρσαντ Μάλικ ανέφερε ότι ο πιλότος είχε ειδοποιήσει τον πύργο ελέγχου πως αντιμετώπιζε τεχνικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τα διεθνή Μέσα, έχουν καταστραφεί και σπίτια, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον στρατό της χώρας, δυνάμεις του στρατού έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ εκεί βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία.

Η συντριβή σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η χώρα επέτρεψε και πάλι τις πτήσεις και λίγο πριν το τέλος του Ραμαζανιού με πολλούς να ταξιδεύουν στις πόλεις και τα χωριά καταγωγής τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιμράν Καν, δήλωσε πως είναι “σοκαρισμένος και θλιμμένος” από την συντριβή και υποσχέθηκε την άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα