Παναγία Σουμελά: Η Τουρκία δίνει τελικά άδεια για τη λειτουργία της τον Δεκαπενταύγουστο

Παναγία Σουμελά: Η Τουρκία δίνει τελικά άδεια για τη λειτουργία της τον Δεκαπενταύγουστο
Η ιστορική Μονή Σουμελά Getty Images / ISTOCK

Η Τουρκία φέρεται να έδωσε άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά στις 15 Αυγούστου.

Η Τουρκία φέρεται να έδωσε την άδεια να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Orthodox Times.

Συγκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε προφορική έγκριση από τις τουρκικές αρχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά στις 15 Αυγούστου.

Η σχετική είδηση, αναφέρει ότι «οι τουρκικές αρχές έδωσαν προφορική έγκριση στο Πατριαρχείο το βράδυ της Δευτέρας και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει γραπτή άδεια, ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να βρεθεί στις 15 Αυγούστου στην Τραπεζούντα και να τελέσει τη Θεία Λειτουργία».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι τουρκικές αρχές έλαβαν την απόφαση να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2020, όταν αρχικά δεν είχε δοθεί η σχετική άδεια, αλλά ο Ερντογάν είχε δώσει, την τελευταία στιγμή, προφορικά τη συγκατάθεσή του για τη λειτουργία.

Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους πιστούς και προσκυνητές που ανέμεναν να την επισκεφθούν φέτος“, είχαν τονίσει πρόσφατα διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα