Παναγία Σουμελά: Θύελλα αντιδράσεων για τον Τούρκο dj που γύρισε video clip στο μνημείο

Παναγία Σουμελά: Θύελλα αντιδράσεων για τον Τούρκο dj που γύρισε video clip στο μνημείο
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το video clip με τον Τούρκο Dj και πλήθος κόσμου να χορεύει στην Παναγία Σουμελά instagram

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το video clip με τον Τούρκο dj που παίζει μουσική στην Παναγία Σουμελά με υπόκρουση τις καμπάνες του ιστορικού μνημείου.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το video clip με τον Τούρκο dj και πλήθος κόσμου να χορεύει στην Παναγία Σουμελά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε “συγκλονισμένη από την πρόσφατη βεβήλωση αυτού του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς” ενώ από τη μεριά του το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως “Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Στο βίντεο κλίπ που γυρίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες ο dj με πλήρη εξοπλισμό παίζει ηλεκτρονική μουσική με υπόκρουση τις καμπάνες του ιστορικού μνημείου.

Από τη μεριά του ισχυρίζεται πως πήρε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές για τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τις υπηρεσίες που φέρονται να έδωσαν το πράσινο φως για μια τέτοια πρόκληση σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Ο σκοπός του σχεδίου για τη Σουμελά είναι να την κάνουμε γνωστή στον κόσμο με μια διαφορετική ματιά και μέσω της ενέργειας της μουσικής κι αυτό το έκανα με αυτό που κάνω καλά. Με τη μουσική. Και στον κόσμο και στη χώρα μας υπάρχουν τέτοια παραδείγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Mehmet Nuri Ersoy, επιστολή διαμαρτυρίας για την προσβολή «της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος, πανίερου σεβάσματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης του Πόντου, αλλά και μνημείου της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», από τη διάθεση χώρων αυτής, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για σκοπούς που δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την ιστορία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα