Παναγία των Παρισίων: Πρώτη λειτουργία το Σάββατο, μετά την καταστροφική φωτιά

Εμφανείς οι πληγές από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων
Εμφανείς οι πληγές από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων AP

Δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον εμβληματικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας, το ερχόμενο Σάββατο θα τελεστεί η πρώτη θεία λειτουργία σε γειτονικό παρεκκλήσι.

Ακριβώς δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων θα τελέσει το Σάββατο 15 Ιουνίου την πρώτη θεία λειτουργία, ανακοίνωσε χθες η επισκοπή του Παρισιού.

Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμό αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή. Μόλις 20 άτομα θα είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού.

Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό. Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. «Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ. «Είναι αδύνατον.

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε. Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παναγία Παρισίων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναγία των Παρισίων: Εργάτες παραβίαζαν την απαγόρευση του καπνίσματος

Τα "κίτρινα γιλέκα" απαντούν για τις δωρεές για την Νοτρ Νταμ: Τίποτα για τους φτωχούς;

Παναγία Παρισίων: Έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές για την ανοικοδόμηση του ναού

Παναγία Παρισίων: Ζωντανές μετά τη φωτιά οι 200.000 μέλισσες που μένουν στον Ναό!

SHARE:

24Media Network