Πανηγυρίζει η Disney με τον τερματισμό της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα

Πανηγυρίζει η Disney με τον τερματισμό της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα

Την ικανοποίησή της για τον τερματισμό της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα εκφράζει η Disney, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του πάρκου Disneyland στη Σανγκάη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τον τερματισμό της λεγόμενης πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα, εκτιμώντας ότι ανακοινώνεται την κατάλληλη στιγμή πριν από την έναρξη της λειτουργίας του πάρκου Disneyland στη Σανγκάη, κι ενώ οι μετοχές επιχειρήσεων με βρεφικά είδη ανθούν στο χρηματιστήριο.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε μια ιστορικής σημασίας χαλάρωση στην πολιτική ελέγχου των γεννήσεων, που επιτρέπει πλέον σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά.

"Η απόφαση έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Αναμφισβήτητα, τα παιδιά είναι κάτι καλό για την Disney", σχολίασε ο Ρόμπερτ Αϊγκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σανγκάη. "Η Κίνα είναι εξαιρετική αγορά (για την Disney), είτε προχωρεί σε αλλαγές στην πολιτική των γεννήσεων, είτε όχι. Λατρεύουμε τα παιδιά, φυσικά, αλλά αγαπάμε και όλο τον κόσμο".

Η κατασκευή της Disneyland στη Σανγκάη είχε αρχίσει το 2011 και το άνοιγμα του πάρκου που αρχικά είχε προγραμματιστεί για φέτος, μεταφέρθηκε για το 2016 από τον αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Κόστους περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι το πρώτο πάρκο της Disney στην ηπειρωτική Κίνα, όπου η επιχείρηση ευελπιστεί να προσελκύσει μια ευημερούσα μεσαία τάξη.

Η Disney έχει ήδη ανοίξει ένα τεράστιο κατάστημα στη Σανγκάη και συνεργάζεται με τον όμιλο ένδυσης Fast Retailing (φίρμα Uniqlo) για να προτείνει μια ειδική σειρά ενδυμάτων.

Από την πλευρά τους, οι επενδυτές επιδοκιμάζουν στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σεντζέν τις αξίες των κινεζικών εταιριών με βρεφικά είδη και τρόφιμα.

Αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι η ευφορία μπορεί να διαρκέσει λίγο. "Η αγορά κερδοσκοπεί εδώ και χρόνια με το θέμα αυτό, αλλά παραμένει δύσκολο να μιλούσαμε για πραγματικό αντίκτυπο (αυτής της αλλαγής πολιτικής) για τις επιχειρήσεις. Αυτό θα μπορούσε να μην έχει μαζική επίδραση στον αριθμό των γεννήσεων, καθώς είναι δύσκολο να ανατραπούν οι δημογραφικές δομές", δήλωσε ο Ζανγκ Σι, της χρηματιστηριακής Haitong Securities.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Κίνα τερματίζει την πολιτική του ενός παιδιού

SHARE:

24Media Network