Πανκ, αντιρατσιστικό τραγούδι του 1993 'σαρώνει' στα τσαρτ

Πανκ, αντιρατσιστικό τραγούδι του 1993 'σαρώνει' στα τσαρτ

Ένα πανκ, αντιρατσιστικό τραγούδι του 1993 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στη Γερμανία, καθώς κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των τσαρτ, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά των μεταναστών και των προσφύγων που κατέφτασαν στη χώρα (Vid)

Ένα πανκ, αντιναζιστικό τραγούδι του 1993 ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των τσαρτ της Γερμανίας

Το Schrei nach Liebe ("Κραυγή Αγάπης") σαρώνει στη χώρα καθώς διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι του συγκροτήματος Die Ärzte ανέβηκε στη 12η θέση και από σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του TOP 100, για πρώτη φορά στα 22 χρόνια που μετρά ο θεσμός, όπως ανακοίνωσε ο GFK-Entertainment, ο οργανισμός που συντάσσει τη λίστα αυτή.

Οι πωλήσεις του τραγουδιού αυξήθηκαν κατακόρυφα χάρη στην κινητοποίηση που οργανώθηκε μέσω των χάσταγκ #AktionArschloch και #ActionTrouducul. Ο αρχικός στόχος ήταν να καταγγελθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία.

Το συγκρότημα δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα στην οργάνωση Pro Asyl που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες.

Το τραγούδι σημείωσε επιτυχία τη δεκαετία του '90 καθώς κατήγγειλε την ακροδεξιά βία. Την εποχή εκείνη στη Γερμανία είχαν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον προσφύγων από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία.

"Η βία σου δεν είναι παρά μια βουβή κραυγή για αγάπη... Δεν έμαθες ποτέ ν' αρθρώνεις λόγο και οι γονείς σου ποτέ δεν ασχολήθηκαν με σένα" είναι κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι Γερμανοί τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network