Πάπας Φραγκίσκος: Αισθάνθηκε αδιαθεσία πριν από ακρόαση – “Δεν είμαι καλά”

Διαβάζεται σε 2'
Vatican Pope
Πάπας Φραγκίσκος 2023 Gregorio Borgia/AP Photo

Μία ξαφνική αδιαθεσία αισθάνθηκε ο πάπας Φραγκίσκος λίγο πριν ξεκινήσει η ακρόασή του με τους Ευρωπαίους ραβίνους με αποτέλεσμα να μοιράσει το κείμενο της ομιλίας που θα εκφωνούσε. Τι είπε.

Πρόβλημα με την υγεία του παρουσίασε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία Ευρωπαίων ραβίνων.

Πριν ξεκινήσει την ακρόασή του ο πάπας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους, ωστόσο ο ίδιος έκανε γνωστό πως δεν αισθάνεται καλά και έτσι δεν διάβασε την ομιλία του αλλά τη μοίρασε στους επισκέπτες του.

Καλημέρα, σας χαιρετώ όλους και σας καλωσορίζω. Σας ευχαριστώ για αυτή την επίσκεψη που μου αρέσει τόσο πολύ, αλλά τυχαίνει να μην είμαι καλά με την υγεία μου και για το λόγο αυτό προτιμώ να μην διαβάσω την ομιλία, αλλά να σας την δώσω και να την πάρετε εσείς“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, μίλησε με κουρασμένη φωνή δεν συνέχισε περαιτέρω. Αναμένεται σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Σημειώνεται πως ο Φραγκίσκος προς το παρόν δεν έχει ακυρώσει τις υπόλοιπες σημερινές συναντήσεις του και αναμένεται να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ίωση. Ως γνωστόν, ο πάπας υποφέρει από χρόνια γοναλγία και έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο έντερο.

Στην γραπτή ομιλία του, ο ποντίφικας απευθύνει έκκληση στον Κύριο “να βοηθήσει τους πιστούς να προωθήσουν τον διάλογο” και να μην ενδώσουν “στον πειρασμό της εκδίκησης και στην παραφροσύνη του μίσους του πολέμου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα