Παραιτήθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία

O Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν
O Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν AP

Ο Αμερικανός πρεσβευτής προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Γιούτα. "Οι πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ εμπόδισαν τη δυναμική των διμερών σχέσεων", το σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν υπέβαλε την Τρίτη την παραίτηση του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δημοσίευμα την εφημερίδας The Salt Lake Tribune, που εκδίδεται στην πολιτεία της Γιούτα, από την οποία κατάγεται ο Χάντσμαν.

«Ο Χάντσμαν απέστειλε σήμερα το πρωί στον πρόεδρο Τραμπ επιστολή μέσω της οποίας υποβάλλει την παραίτηση στην οποία δηλώνει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην πολιτεία της Γιούτα τον Οκτώβριο» αναφέρει το δημοσίευμα.

ADVERTISING

«Για μένα ήταν τιμή η εμπιστοσύνη την οποία μου δείξατε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ρωσία σ’ αυτήν την ιστορικά δύσκολη περίοδο των διμερών σχέσεων», λέει ο Χάνστμαν στην επιστολή του.

Ο Χάνστμαν αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στις 3 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την εφημερίδα εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως κυβερνήτης στην πολιτεία της Γιούτα, στην οποία υπήρξε κυβερνήτης από το 2005-2009. Στην Μόσχα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής είναι από το 2017. Έχει διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Σιγκαπούρη (1992-1993) και στην Κίνα (2009-20011).

Το σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας με ανακοίνωση του την παραίτηση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ρωσία Τζον Χάντσμαν αναφέρει ότι οι εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το δυναμικό των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

«Αυτή είναι απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντίστοιχα τη δραστηριότητα του πρέπει επίσης να την αξιολογήσει η αμερικανική πλευρά. Ο Χάντσμαν είναι επαγγελματίας. Δυστυχώς, οι εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το ισχύον δυναμικό των διμερών σχέσεων» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δικές του πηγές μετέδωσε ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ και τη Ρωσίας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές στην Σιβηρία και τον διορισμό του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ρωσία
SHARE:

24Media Network