Παραιτήθηκε ο Μπερσάνι και η ηγεσία των Δημοκρατικών

Democratic Party secretary Pierluigi Bersani listens to a question at the foreign press club in Rome, Thursday, Dec. 13, 2012. Bersani said on Thursday that he is certain that Berlusconi will not win the upcoming elections. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Democratic Party secretary Pierluigi Bersani listens to a question at the foreign press club in Rome, Thursday, Dec. 13, 2012. Bersani said on Thursday that he is certain that Berlusconi will not win the upcoming elections. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Την παραίτησή της υπέβαλε ολόκληρη η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, μαζί με το γραμματέα, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, μετά την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας της Ιταλίας

Παραιτήθηκε ολόκληρη η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, μαζί με το γραμματέα του κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αμέσως μετά την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί αποχώρησής του, ο δεύτερος γραμματέας του κόμματος Ενρίκο Λέτα παρέμεινε τελικά στη θέση του.

Ωστόσο θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να ηγηθεί μόνος του κόμματος μέχρι το επόμενο έκτακτο συνέδριο των Δημοκρατικών που πρόκειται να συγκληθεί μάλλον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση της χώρας, με σαφέστατα αποδυναμωμένο προφίλ, καθώς δεν κατάφερε να εκλέξει τους Φράνκο Μαρίνι και Ρομάνο Πρόντι στην προεδρία της Δημοκρατίας, δεν κέρδισε τη μάχη που είχε δώσει μέσω του Μπερσάνι για να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ συγχρόνως αμφισβητείται από σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του οι οποίοι ενδέχεται να μετακινηθούν προς τον Μπέπε Γκρίλο.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης θεωρείται το σχόλιο του πρώην προέδρου της γερουσίας Φράνκο Μαρίνι, τον οποίο το Δημοκρατικό Κόμμα προσπάθησε ανεπιτυχώς να προωθήσει για την προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι:

«Συνέβησαν πράγματα χυδαία και άδικα. Το κόμμα μας έχασε όλη του την αξιοπιστία και πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να προσπαθήσει να την ξαναβρεί», δήλωσε ο Μαρίνι σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ναπολιτάνο δέχεται να επανεκλεγεί

Υποβάλει την παραίτησή του ο Μπερσάνι

SHARE: