Παραλίγο πνιγμός αστροναύτη από νερό στο διάστημα

default image

Αστροναύτης λίγο έλειψε να πνιγεί από νερό κατά τη διάρκεια διαστημικής βόλτας. Άγνωστα ακόμα τα αίτια του περιστατικού

Πρωταγωνιστής ενός περίεργου και αδιευκρίνιστου, μέχρι στιγμής, περιστατικού έγινε ένας 36χρονος Ιταλός αστροναύτης, ο οποίος λίγο έλειψε να πνιγεί σε νερό ενώ έκανε βόλτα στο διάστημα, έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Λούκα Παρμιτάνο έκανε τη δεύτερη βόλτα του όταν άρχισαν τα προβλήματα. Ξαφνικά το κράνος του άρχισε να γεμίζει με νερό, με τον Ιταλό αστροναύτη να ακινητοποιείται, χωρίς να μπορεί να μιλήσει στην ενδοεπικοινωνία ή να ακούσει ενώ κοντά δεν υπήρχε κάποιος συνάδελφος του και ήταν άγνωστο πόση ώρα θα μπορούσε να ήταν σε αυτή την κατάσταση.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Παρμιτάνο θυμήθηκε το καλώδιο ασφαλείας, ένα μηχανισμό με καλώδιο που τραβάει πίσω στη βάση τον αστροναύτη σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη. Έτσι και έγινε, με την περιπέτεια του να λαμβάνει τέλος.

Όσον αφορά την αιτία του προβλήματος, η NASA περίπου ενάμιση μήνα μετά τον παραλίγο πνιγμό, δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση. Οι υποψίες έχουν επικεντρωθεί στο σακίδιο στο πίσω μέρος της στολής, το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα για έναν αστροναύτη. Μέχρι μάλιστα να διαλευκανθεί η υπόθεση, η NASΑ ανέβαλε όλες τις διαστημικές βόλτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα