Παρέμβαση Χαν για το Σκοπιανό: Αναμένω από τον Ιβάνοφ να ακούσει τον Ζάεφ

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν
Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν AP

Να επιδείξει ορθή συμπεριφορά καλεί ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος τον πρόεδρο των Σκοπίων σημειώνοντας ότι το να μην ακούει δεν είναι καλό.

"Αναμένω από τον πρόεδρο Ιβάνοβ να ακούσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, μου φαίνεται το λιγότερο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ορθής συμπεριφοράς" δήλωσε αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος απηύθυνε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του προέδρου της πΓΔΜ, ο οποίος δεν προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Αθήνας για το νέο όνομα της πΓΔΜ και αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

ADVERTISING

"Είναι σωστό να έχει κανείς γνώμη, είναι μέρος της δημοκρατίας", αλλά "οι πολίτες βλέπουν την πρώτη του αντίδραση" και "το να μην ακούει και να μην συζητάει δεν είναι καλό", δήλωσε ο Χαν. Πρόκειται για μια συμφωνία που οδηγεί σε εξομάλυνση μεταξύ των δύο χωρών, βελτιώνοντας το εμπόριο, τις συνθήκες διαβίωσης και τις μελλοντικές δυνατότητες των πολιτών, αναμένω από τον πρόεδρο των Σκοπίων τουλάχιστον να ακούσει τους υπουργούς του», επανέλαβε ο επίτροπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Και το ΕΛΚ "χειροκρότησε" τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Γκρουέφσκι: Η συμφωνία πολύ χειρότερη από αυτή που απορρίψαμε το 2009

SHARE:

24Media Network