Παρέμβαση ΗΠΑ στη σκοπιανή αντιπολίτευση: Αφήστε τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα

Ο υφυπουργός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ
Ο υφυπουργός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ AP

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την ηγεσία του VMRO να επιτρέψει στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το Σύνταγμα, "δίχως απειλές για βία, εκδίκηση ή άλλες μορφές πίεσης" - Όλη η επιστολή του Γουές Μίτσελ στον επικεφαλής του VMRO.

Να αφήσει τους βουλευτές του VMRO να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, με νέα παρέμβασή του, την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή της πΓΔΜ.

Σε επιστολή του προς τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα της Ευρώπης Γουές Μίτσελ εκφράζει την "απογοήτευσή του" για τη στάση του VMRO και τους καλεί να πράξουν τα δέοντα δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε πως από την σκοπιά των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα πέρα από την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική ευκαιρία» για το μέλλον της γειτονικής χώρας.

Παρέμβαση ΗΠΑ στη σκοπιανή αντιπολίτευση: Αφήστε τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το επιχείρημα Ζάεφ για να πείσει τους βουλευτές να τον στηρίξουν

ΠΓΔΜ: Το μαγικό 7άρι του Ζάεφ και το συγχωροχάρτι σε όσους ψηφίσουν

SHARE: