Παρίσι: Νεκρός άνδρας που απείλησε αστυνομικούς με χασαπομάχαιρο

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία, Παρίσι
Αστυνομία, Παρίσι ISTOCK

Νεκρός άνδρας που εντοπίστηκε με χασαπομάχαιρο σε σταθμό του τραμ. Αστυνομικοί, όπως υποστηρίζουν, άνοιξαν πυρ αφού χρησιμοποίησαν εναντίον του τέιζερ.

Άνδρας που “απείλησε με χασαπομάχαιρο” αστυνομικούς σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Παρίσι τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Ο νεκρός εξακριβώθηκε ότι είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1984 στο Σουδάν και δεν ήταν γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ αφού χρησιμοποίησαν εναντίον του τέιζερ, χωρίς αποτέλεσμα, επεσήμανε η εισαγγελία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα “οι υπηρεσίες της αστυνομίας δέχθηκαν κλήση για ένα απειλητικό άτομο, που φορούσε τζελάμπα και κρατούσε χασαπομάχαιρο, το οποίο βρισκόταν στον σταθμό του τραμ Butte (…) στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού”, εξήγησε η ίδια πηγή.

Όταν έφτασαν, είδαν “τον άνδρα να κρατά ένα χασαπομάχαιρο στο ένα χέρι και ένα τετράδιο με λέξεις στα αραβικά στο άλλο”.

Αφού δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι και παρά την επανειλημμένη χρήση τέιζερ, “ο άνδρας άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους κρατώντας πάντα το χασαπομάχαιρο”, συνέχισε η εισαγγελία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερις αστυνομικοί έκαναν χρήση του όπλου τους πυροβολώντας περίπου 20 φορές”, κατέληξε. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, αλλά όσοι έκαναν χρήση του όπλου τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση “σοκ”, τόνισε η εισαγγελία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα