Παρίσι: Οι αρχές εκκένωσαν αυτοσχέδιο καταυλισμό χιλίων προσφύγων

Παρίσι: Οι αρχές εκκένωσαν αυτοσχέδιο καταυλισμό χιλίων προσφύγων

Είχαν τοποθετήσει τις σκηνές τους ανάμεσα σε δρόμους, σε πολύ κακές υγειονομικές συνθήκες:

Στη διάλυση ενός αυτοσχέδιου καταυλισμού σχεδόν χιλίων προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί εδώ και αρκετές κοντά στην πύλη της Λα Σαπέλ στο βόρειο Παρίσι προχώρησαν λίγο μετά τις 06.00 το πρωί της Τρίτης οι γαλλικές αρχές.

Ήδη από τις 05.30 μια ομάδα ανδρών είχε συγκεντρωθεί στο σημείο όπου κοιμόντουσαν Σουδανοί και Αφγανοί πρόσφυγες: «Η κυβέρνηση θα μας μεταφέρει σε σπίτια. Δεν ξέρω πού, αλλά είναι καλό» δήλωσε ο Σάιντ που είπε ότι κοιμάται έξω εδώ και έναν μήνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι σκηνές που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία εισόδου του Παρισιού. Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων συμμετέχουν 350 αστυνομικοί και περίπου 100 υπάλληλοι του δήμου του Παρισιού.

«Θα μεταφερθούν σε κέντρα στο Ιλ-ντε-Φρανς όπου τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί η κατάσταση του καθενός και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής», εξήγησε η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κος. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για «800 με 1.000 ανθρώπους», στην πλειονότητά τους άνδρες.

Στην περιοχή της Λα Σαπέλ είχε δημιουργηθεί τον Νοέμβριο ένα κέντρο για την υποδοχή των προσφύγων που μόλις φτάνουν στο Παρίσι, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία αυτοσχέδιων καταυλισμών στη γαλλική πρωτεύουσα, κάτι που είχε φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα στα τέλη του 2016. Στις αρχές Νοεμβρίου 2016, σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στο μετρό Σταλινγκράντ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP/Thibault Camus)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλικές εκλογές: Τα πρώτα μέτρα που έχουν εξαγγείλει ότι θα λάβουν οι δύο υποψήφιοι

Γαλλία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ακροδεξιό δήμαρχο για υποκίνηση μίσους

Γαλλία: Πυρκαγιά ισοπέδωσε καταυλισμό μεταναστών στη Δουνκέρκη

SHARE:

24Media Network