Παρίσι: Συγκλονιστικά μηνύματα στον Πύργο του Άιφελ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Παρίσι: Συγκλονιστικά μηνύματα στον Πύργο του Άιφελ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν
AP Photo/Adrienne Surprenant

Συνθήματα αλληλεγγύης στις Ιρανές προβλήθηκαν πάνω στον Πύργο του Άιφελ, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Συνθήματα αλληλεγγύης στους ιρανούς διαδηλωτές που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα τους, προβλήθηκαν πάνω στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι χθες Δευτέρα.

Τέσσερις μήνες έπειτα από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες στην Ισλαμική Δημοκρατία, στον εμβληματικό πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας προβλήθηκαν συνθήματα όπως «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» και «Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Ιράν», ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επιτετραμμένος της ιρανικής πρεσβείας στο Παρίσι κλήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εκτέλεση του Βρετανο-Ιρανού Αλιρεζά Ακμπαρί, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία.

Η γαλλική κυβέρνηση καταγγέλλει την «αυθαίρετη» κράτηση τουλάχιστον επτά Γάλλων στο Ιράν με την κατηγορία της κατασκοπείας, ενώ στο Παρίσι οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα