'Παρών' ο Ρέντσι στη συγκέντρωση υπέρ του 'ΝΑΙ' στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

'Παρών' ο Ρέντσι στη συγκέντρωση υπέρ του 'ΝΑΙ' στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρευρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρώμης για το "ΝΑΙ" στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πήρε μέρος, σήμερα το απόγευμα, σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο (πλατεία του Λαού) της Ρώμης. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, χωρίς την συμμετοχή, όμως, των περισσότερων εκπροσώπων της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποστολή μας δεν είναι να τσακωνόμαστε, αλλά να καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ιταλία», τόνισε ο Ρέντσι και πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλου του Δημοκρατικού Κόμματος στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να ενταχθεί, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, στις ευρωπαϊκές συνθήκες και ζήτησε από το ιταλικό κοινοβούλιο την αναγκαία υποστήριξη «ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί, η Ευρώπη, την ψυχή της».

Με αναφορά, τέλος, στο κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, ο Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «το σύνθημα "εντιμότητα" είναι καλό αλλά δεν αρκεί» διότι «η πολιτική πρέπει να αποδείξει και ότι ξέρει να λαμβάνει και συγκεκριμένες αποφάσεις, με γνώση των διαφόρων αντικειμένων της».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network