Πάρτι σε ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης: Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος – “Λυπούμαστε εξαιρετικά”

Πάρτι σε ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης: Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος – “Λυπούμαστε εξαιρετικά”
Καρέ από το πάρτι Glomex

Μετά από τις αντιδράσεις της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης για το πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, ο δήμος Σμύρνης εξέφρασε τη θλίψη του, ενώ ο δήμαρχος Τουντς Σογέρ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, με άδεια του τοπικού τουρκικού Δήμου, με την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα να διαμαρτύρεται.

Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο (08/07), ο πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης, εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση, στην οποία έκανε λόγο για θλίψη και πόνο που προκάλεσε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στη συνέχεια, το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τη διοργάνωση και χαρακτήρισε το πάρτι “προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου”, ενώ κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση “να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της”.

Το θέμα προκάλεσε και τις επικρίσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς ο δήμαρχος προέρχεται από τις τάξεις των κεμαλιστών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Χαμζά Νταγ, έκανε λόγο για απαράδεκτη ασέβεια προς έναν ναό ανεξαρτήτως πίστης, ενώ ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος τόνισε ότι η εκκλησία του Αγίου Βουκόλου δεν έχει προσβληθεί ποτέ έτσι.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο δήμος Σμύρνης μεταφέρει την ευθύνη στην διοργανώτρια εταιρεία, και με ανακοίνωση του δικαιολογείται λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε σχέση με την εκδήλωση, αλλά απλώς παραχώρησε την άδεια. Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του: «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Όμως, ο δήμαρχος της ΣμύρνηςΤουντς Σογέρ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη. Είπε ότι είναι και δική του ευθύνη η παραχώρηση της άδειας σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ δήλωσε πως στο μέλλον οι συνεργάτες του θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, χαρακτηρίζοντας θλιβερή την κατάσταση.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, έγραψε:

“Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης Tunç Soyer με κάλεσε στο τηλέφωνο, εξέφρασε την ειλικρίνειά του και ζήτησε συγγνώμη. Άλλο ένα τηλεφώνημα ήρθε από τον Bilal Saygılı, επαρχιακό Πρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Σμύρνης.

Δεν εξέφρασε μόνο τη βαθιά του λύπη αλλά είπε ότι είναι μαζί μας και ότι θα μεταφέρουν το θέμα στην Άγκυρα. Ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κ. Hamza Dağ, στη δήλωσή του είπε ότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο.

Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατυχές γεγονός, τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας στον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ελληνικών Ιδρυμάτων, τον πρόεδρο και τα μέλη των Κοινοτικών Ιδρυμάτων μας και όλους τους αγαπημένους μας φίλους που συμμερίστηκαν τη θλίψη μας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα