Partygate: Βίντεο ντοκουμέντο με τους Τόρις να χορεύουν και να κοροϊδεύουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Partygate: Βίντεο ντοκουμέντο με τους Τόρις να χορεύουν και να κοροϊδεύουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Τουλάχιστον 24 άτομα ήταν στο χριστουγεννιάτικο πάρτι σύμφωνα με τη Mirror, η οποία έφερε στη δημοσιότητα το πρώτο αποκαλυπτικό βίντεο από στο οποίο συμμετείχαν και στενοί συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον.

Το πρώτο βίντεο από το “Partygate” στο αρχηγείο του κυβερνώντος Συηντηρητικού Κόμματος στη διάρκεια του lockdown του 2020 έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Mirror λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ηθελημένα παραπλανήσει τους βουλευτές για τα πάρτι στη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που παραβίαζαν τα μέτρα και γίνονταν στο γραφείο του.

Το βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων δείχνει κόσμο να διασκεδάζει τον Δεκέμβριο του 2020 όταν οι βρετανοί πολίτες απαγορευόταν να συναθροίζονται σε εσωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της COVID-19.

Στο βίντεο εμφανίζεται κόσμος να χορεύει και να πίνει αλκοόλ., ενώ ακούγονται και χλευαστικά σχόλια για τα μέτρα του κορονοϊού Δύο από αυτούς, οι οποίοι στο παρελθόν ερευνήθηκαν από την αστυνομία όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία, εγκωμιάστηκαν από τον Τζόνσον νωρίτερα μέσα στο μήνα μέσα από την επιστολή της παραίτησής του.

Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ χαρακτήρισε “φρικτό” το βίντεο, λέγοντας: “Νομίζω ότι είναι απολύτως απαράδεκτο. Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους”, είπε ο υπουργός.

Το ζήτημα της παραβίασης των κανόνων στη διάρκεια των λοκντάουν βοήθησε στο να πέσει ο Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και από την ηγεσία του κόμματος τον περασμένο χρόνο, και στοιχειώνει ακόμη τους Τόρις και τον σημερινό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα