Πατέρας συγκινεί: Έκανε προσθετική στο παιδί του με πλαστικό μπουκάλι λόγω φτώχειας

Πατέρας συγκινεί: Έκανε προσθετική στο παιδί του με πλαστικό μπουκάλι λόγω φτώχειας

Εν έτει 2018 στην Αίγυπτο πατέρας αναγκάστηκε να τοποθετήσει...πλαστικό μπουκάλι στο δεξί χέρι του γιου του που γεννήθηκε ουσιαστικά χωρίς άκρα. Δεν έχει τα χρήματα για τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός που δεν έχει χρήματα για να βοηθήσει το παιδί του που λόγω μίας σπάνιας δυσπλασίας γεννήθηκε χωρίς άκρα (ούτε χέρια, ούτε πόδια);

Τα πάντα είναι η απάντηση. Να επιστρατεύσει κάθε ικμάδα φαντασίας και κάθε ίχνος εξυπνάδας για να χαρίσει ανακούφιση. Το έκανε ο πατέρας του Ζιάντ, του παιδιού που γεννήθηκε σ’ ένα χωριό στην Αίγυπτο χωρίς άκρα.

Ο Ζιάντ είχε τεράστιο πρόβλημα στο να εκτελέσει καθημερινές εργασίας που για άλλους φαντάζουν ρουτίνα. Οι γονείς έλειπαν πολλές ώρες από το σπίτι για να εργαστούν. Επρεπε να βρεθεί μία λύση.

Η λύση ήταν ένα… μπουκάλι σόδας το οποίο μπήκε στο δεξί χέρι του παιδιού για να προεκταθεί το άκρο. Δεν γινόταν διαφορετικά, η θεραπεία (προσθετική μελών) είναι πανάκριβη για τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας.

Σιγά-σιγά ο μικρός Ζιάντ κατάφερε να τρώει μόνος του, να γράφει μόνος του, γενικά να αποκτά μία στοιχειώδη ανεξαρτησία που του ήταν απαραίτητη.

Ομως η λύση δεν είναι μόνιμη. Γι’ αυτό και οι γονείς ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα, για τις σχετικές επεμβάσεις, χρήματα.

Ο Ζιάντ από την πλευρά του, αν και έχει χάσει τρεις τάξεις στο σχολείο, εξακολουθεί να προσπαθεί. Και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον που έτσι και αλλιώς κάθε παιδί αυτού του κόσμου αξίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα