Πελόζι: Αν χάσει ο Τραμπ και αρνηθεί να αποχωρήσει, θα τον διώξουμε με “απεντόμωση”

Πελόζι: Αν χάσει ο Τραμπ και αρνηθεί να αποχωρήσει, θα τον διώξουμε με “απεντόμωση”
Η Νάνσι Πελόζι AP Photo/Manuel Balce Ceneta

"Μπορεί να μην αρέσει στον Τραμπ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, αλλά εάν χάσει θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο", τόνισε η Νάνσι Πελόζι.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι στον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην του αρέσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αλλά υπενθύμισε στον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο εάν χάσει.

«Υπάρχει μια διαδικασία. Δεν έχει καμία σχέση με το αν ο συγκεκριμένος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν νιώθει καλά να αποχωρήσει και πρέπει να υποκαπνιστεί από εκεί, επειδή η προεδρία είναι η προεδρία», δήλωσε η Πελόζι σε συνέντευξη στο MSNBC.

Ο Τραμπ απάντησε αόριστα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή “Fox News Sunday” στην ερώτηση: «Υπονοείτε ότι ενδέχεται να μην αποδειχθείτε τα αποτελέσματα των εκλογών;»

«Όχι. Πρέπει να δω», είπε ο Τραμπ. «Κοιτάξτε – πρέπει να δω. Όχι, δεν θα πω ένα απλό “ναι”. Δεν θα πω “όχι”. Και δεν το έκανα ούτε την τελευταία φορά», ήταν η απάντηση του μεγιστάνα προέδρου.

Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ο Τραμπ συχνά διαμαρτύρεται ότι η επιστολική ψήφος, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στις φετινές εκλογές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μπορεί να οδηγήσει σε εκλογική νοθεία.

«Είτε το ξέρει ακόμα είτε όχι, θα φύγει», είπε η πρόεδρος της Βουλής. «Απλά επειδή ίσως να μην θέλει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τελετή ορκωμοσίας για την ορκωμοσία ενός εκλεγμένου, με τη δέουσα διαδικασία, προέδρου των ΗΠΑ».

Ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο έχοντας αντίπαλο τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίζει πτώση της δημοτικότητάς του εν μέσω της αναζωπύρωσης του κορονοϊού που έχει παραλύσει την αμερικανική οικονομία και έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Αμερικανών.

Ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Άντριου Μπέιτς δήλωσε σήμερα: «Ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει σε αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».

Η Πελόζι υπαινίχθηκε ότι το ζήτημα του Τραμπ να αρνείται να αποχωρήσει προέκυψε σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου για «τη συνέχεια της διακυβέρνησης» την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει γιατί τους λέω “Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Θεού θέλοντος, δεν θα το κάνει ποτέ’».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα