Πελόζι: “Απερισκεψία το βέτο Τραμπ – Θα ψηφίσουμε για να το παρακάμψουμε”

Πελόζι: “Απερισκεψία το βέτο Τραμπ – Θα ψηφίσουμε για να το παρακάμψουμε”
Νάνσυ Πελόζι AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο για το νομοσχέδιο περί Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ. "Βλάπτει τα στρατεύματά μας", ανέφερε για την ενέργειά του η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι δήλωσε σήμερα πως το σώμα θα ψηφίσει στις 28 Δεκεμβρίου για να παρακάμψει το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό, τον Νόμο Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA), για το οικονομικό έτος 2021.

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το βέτο Τραμπ είναι μια «ενέργεια απίστευτης απερισκεψίας που βλάπτει τα στρατεύματά μας» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα πως έθεσε βέτο στον NDAA, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Ως γνωστόν στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η πρωτοβουλία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία στη βάση του νόμου CAATSA (κυρίως για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία).

Η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε τον NDAA με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα