Πεντάγωνο: Διαψεύδει ότι “πείραξε” στοιχεία για τραυματισμούς στρατιωτών

Πεντάγωνο: Διαψεύδει ότι “πείραξε” στοιχεία για τραυματισμούς στρατιωτών
Ο υπουργός Άμυνας Mark Esper μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Άμυνας στο Πεντάγωνο την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 AP

Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι επιχείρησε να υποβαθμίσει τους τραυματισμούς Αμερικανών στρατιωτών σε ιρανική επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να υποβαθμίσει ή να καθυστερήσει τη γνωστοποίηση των πληροφοριών για τη διάσειση που υπέστησαν στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων κατά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου εναντίον της στρατιωτικής βάσης Άιν αλ Άσαντ στο Ιράκ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε πως η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού την Τετάρτη πως «11 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα διάσεισης εξαιτίας εκρήξεων και τελούν ακόμη υπό παρακολούθηση» μετά την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωση του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ.
 

Όπως είπε, τέτοιοι τραυματισμοί χρειάζεται περισσότερος χρόνος να διαγνωστούν και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις αναφοράς.

«Αυτή η υπόνοια ότι υπήρξε μια προσπάθεια υποβάθμισης των τραυματισμών για κάποιου είδους ακαθόριστη πολιτική ατζέντα δεν ισχύει απέναντι σε όσα η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως», τόνισε ο Χόφμαν, σημειώνοντας πως ανώτατοι αξιωματούχοι ήταν ξεκάθαροι ότι το Ιράν επιδίωξε να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες στις επιθέσεις του.

Αρχικά το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στην επίθεση της 8ης Ιανουαρίου στο Ιράκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα