Πεντάγωνο: Η Ουάσινγκτον δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν

Διαβάζεται σε 1'
Ο Τζον Κίρμπι
Ο Τζον Κίρμπι AP Photo/Evan Vucci)

“Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν”, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Δεν πιστεύει πως το Ιράν επιδιώκει πόλεμο με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, σημειώνοντας πώς ούτε η Ουάσινγκτον θέλει πόλεμο.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον βάσης στην Ιορδανία, κοντά στα συριακά σύνορα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, με την Ουάσινγκτον να την αποδίδει σε φιλοϊρανούς μαχητές.

Η Σινγκ κατηγόρησε το Ιράν ότι επέτρεψε σε ομάδες να επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε ότι η τελευταία επίθεση φέρει το “αποτύπωμα” της υποστηριζόμενης από το Ιράν Κατάεμπ Χεζμπολάχ. “Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα αναλάβουμε δράση και θα απαντήσουμε στις επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας”, τόνισε.

“Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν”, διαβεβαίωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πρόθεση να πλήξει ιρανικό έδαφος μετά τον θάνατο των τριών Αμερικανών στρατιωτών.

“Η επίθεση αυτή αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, και αυτό απαιτεί μια απάντηση”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα