Περού: Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τις 8.000

Περού: Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τις 8.000
Κορονοϊός στο Περού AP

Στο Περού καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον κορονοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε την Κυριακή τους 8.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Περού, μερικές ώρες προτού ανοίξουν ξανά τα εμπορικά κέντρα στη χώρα.

Με 184 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, ο συνολικός απολογισμός έφθασε τους 8.045 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 254.936, αφού το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 3.598 νέα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Το όριο των 7.000 θανάτων ξεπεράστηκε την περασμένη Τρίτη στο Περού.

Με αυτό το φόντο θα επαναλειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα έπειτα από 99 ημέρες που παρέμειναν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού, εξέλιξη που είχε αναγγελθεί από την κυβέρνηση τη 15η Ιουνίου.

Η σταδιακή επανέναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων αποσκοπεί στην τόνωση της περουβιανής οικονομίας, καθώς η δραστηριότητα κατέρρευσε (–40%) τον Απρίλιο εξαιτίας της πανδημίας.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει από τις αρχές του Ιουνίου μέσο όρο περίπου 4.800 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καθημερινά, αριθμό σχετικά μειωμένο από τον Μάιο. Σε αυτό στάθηκε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Σαμόρα, κρίνοντας πως η πανδημία εισέρχεται σε φάση ύφεσης, καθώς «η ταχύτητα της εξάπλωσης μειώνεται».

Στο Περού καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία, και ο τρίτος υψηλότερος θανάτων από την COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Την Κυριακή νοσηλεύονταν σε περουβιανά νοσοκομείο 10.566 ασθενείς με την COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με τα νοσηλευτικά ιδρύματα να αντιμετωπίζουν ειδικά έλλειψη οξυγόνου για να αντιμετωπίσουν τις πιο βαριές περιπτώσεις.

Περίπου το 70% των κρουσμάτων εντοπίζεται στη Λίμα και στο κοντινό λιμάνι Καγιάο, πόλη κοντά στην πρωτεύουσα, όπου ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού του Περού.

Η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε βαρύ πλήγμα στην περουβιανή οικονομία, καθώς πέραν της συρρίκνωσης της δραστηριότητας πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα