Πέθανε η 'Μωβ Μάγισσα' της Αν. Γερμανίας, Μαργκότ Χόνεκερ

Πέθανε η 'Μωβ Μάγισσα' της Αν. Γερμανίας, Μαργκότ Χόνεκερ

Η πιο ισχυρή γυναίκα στην κομμουνιστική Αν. Γερμανία, πέθανε σε ηλικία 89 ετών στη Χιλή, όπου ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή στο Σαντιάγκο της Χιλής, η Μαργκότ Χόνεκερ, χήρα του πρώην ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας Έριχ Χόνεκερ, η πιο ισχυρή γυναίκα στο κομμουνιστικό κράτος μέχρι την κατάρρευση του το 1989.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TVN, η Χόνεκερ, η οποία ζούσε στη Χιλή για περισσότερο από 20 χρόνια, έπασχε από καρκίνο.

Γνωστή ως η "Μωβ Μάγισσα" λόγω του χρώματος των μαλλιών της και της σκληρής της στάσης, η Χόνεκερ διετέλεσε υπουργός Παιδείας για σχεδόν 30 χρόνια.

Το 2012 η Χόνεκερ είχε προκαλέσει σάλο, δηλώνοντας ότι όσοι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν στη Δυτική Γερμανία περνώντας το Τείχος του Βερολίνου, ήταν ηλίθιοι. Είχε υπερασπιστεί την Στάζι και είχε πει πει ότι η σύνταξη των 1.500 ευρώ που λάμβανε μηνιαίως ήταν πολύ μικρή.

Για πολλούς πάντως, η Χόνεκερ θα μείνει στη μνήμη για τον ρόλο της στις αναγκαστικές υιοθεσίες παιδιών, των οποίων οι γονείς είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν από την Ανατολική Γερμανία αλλά και για την συμμόρφωση "δύσκολων" παιδιών σε ιδρύματα. Η ίδια πάντως είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

SHARE:

24Media Network