Όλγα Παντιουσένκοβνα: Πέθανε μόνη και αβοήθητη η μούσα του Λάγκερφελντ

Όλγα Παντιουσένκοβνα: Πέθανε μόνη και αβοήθητη η μούσα του Λάγκερφελντ

Η Ρωσίδα Όλγα Παντιουσένκοβνα, τοπ μόντελ που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990, πέθανε σε ηλικία 44 ετών από καρκίνο χωρίς να έχει κανέναν κοντά της, στην Αγία Πετρούπολη.

Η Όλγα Παντιουσένκοβνα μεσουρανούσε στις πασαρέλες δίπλα στα σούπερ-μόντελ των ninties.

Συνεργάστηκε με τους διασημότερους οίκους μόδας: Ντιόρ, Βαλεντίνο, Σανέλ... Ήταν μια από τις μούσες του Γκαλιάνο, του Βερσάτσε αλλά του Λάγκερφελντ κι έμελλε να φύγει από τη ζωή λίγες μέρες μετά από εκείνον, αλλά σχεδόν στα μισά χρόνια ζωής.

«Στην Αγία Πετρούπολη ζούσε πολύ κλειστά και πέθανε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κανέναν δίπλα της. Ήταν 44 ετών», δήλωσε ο ιστορικός μόδας Αλεξάντρ Βασίλιεφ.

Το 1991 η Παντιουσένκοβα κατέλαβε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό «Τοπ-Μόντελ της ΕΣΣΔ». Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της συνεργάσθηκε με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας Καρλ Λάγκερφελντ και Τζον Γκαλιάνο, ενώ συμμετείχε σε επιδείξεις μόδας των οίκων Christian Lacroix, Christian Dior, Chanel, Kenzo, Cacharel, Valentino, Balenciaga, Thierry Mugler και άλλων διεθνώς γνωστών οίκων μόδας.

Όλγα Παντιουσένκοβνα: Πέθανε μόνη και αβοήθητη η μούσα του Λάγκερφελντ

Η Παντιουσένκοβα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα 15 διασημότερα μοντέλα παγκοσμίως.

Ο Βασίλιεφ δήλωσε ότι η Παντιουσένκοβα ήταν το αγαπημένο μοντέλο πολλών οίκων μόδας και ιδιαίτερα των Gianni Versace και Tierry Mugler. « Στη ζωή της ξεχώριζε, ήταν ντροπαλή και ποιητική. Η καριέρα της άρχισε να δύει στη δεκαετία του 2000», τόνισε.

Η παιδική της φίλη Οξάνα Πολεβίκοβα δήλωσε στο TASS, ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο καρκίνος με τον οποίο πάλευε τα τελευταία χρόνια. «Πέθανε από καρκίνο. Στις αρχές του χρόνου άρχισαν οι μεταστάσεις», δήλωσε η Πολεβίκοβα προσθέτοντας ότι η Πανιουσένκοβα ήταν πολύ ήσυχος άνθρωπος, ήρεμος και εν μέρει κλειστός, χαρακτηριστικά ασυνήθιστα για τις κοπέλες που σταδιοδρομούν στον χώρο της μόδας.

SHARE:

24Media Network