Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler

Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler
Thierry Mugler Britta Pedersen/AP

Στα 73 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Thierry Mugler, που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μόδα.

Ο Γάλλος δημιουργός Thierry Mugler, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τα χρόνια του 1980, απεβίωσε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από «φυσικά» αίτια, ενημέρωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Thierry Mugler, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022”, ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στο instagram.

Το “στίγμα” του Mugler στη μόδα

Γεννημένος στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ο Thierry Mugler ήταν ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες μιας αισθητικής στα τέλη της δεκαετίας του ’80 που πάντρεψε την S&M και την υψηλή μόδα.

Η σιλουέτα του ήταν ένα είδος αντίστροφου τριγώνου με γιγάντιους ώμους και τσιμπημένη μέση. Λάτρευε το λατέξ, το δέρμα και τις καμπύλες.

Οι πρώτες μούσες του ήταν η Grace Jones και ο Joey Arias. Είχε μια μακροχρόνια δημιουργική συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπάουι, και μάλιστα τον έντυσε για τον γάμο του με την Ιμάν. Και το «Too Funky» του Τζορτζ Μάικλ ήταν ουσιαστικά μια τηλεοπτική εκπομπή Mugler.

Η αδιάκοπη “αγκαλιά” του Mugler για την ομοφυλοφιλική εικονογραφία επισκίασε τη θεαματική τεχνική ραπτικής και κατασκευής του, δημιουργώντας τον σε γκέτο σε μια εποχή που η επιδημία του AIDS είχε μετατραπεί σε πολιτικό πεδίο μάχης.

“Η εξωτερική εμφάνιση των σχεδιαστών που ασπάζονταν το να είναι γκέι δεν ήταν τότε κάτι”, είπε ο Paul Cavaco, ο οποίος την εποχή της ακμής του Mugler ήταν διευθυντής μόδας του Harper’s Bazaar.

“Ο κόσμος το ήξερε, αλλά δεν μπορούσες να μιλήσεις γι’ αυτό. Θεωρήθηκε ότι δεν ήταν σικ. Και εδώ (ο Mugler) έστελνε drag queens σαν τη Lypsinka στην πασαρέλα”.

Η γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα