Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ
Ο πρώην πρωθυπουργός Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ AP

Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει εκτός πολιτικής σκηνής.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σε ηλικία 73 ετών. Έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ (Ahmet Mesut Yılmaz) γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1946 και διετέλεσε αρχηγός κόμματος και τρεις φορές Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ AP

Ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας». Έγινε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Οζάλ. Από την εκλογή του Οζάλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το νέο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ. Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Παρέμεινε για λίγο Πρωθυπουργός. Ξαναέγινε το 1996 και ξανά την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε και επεδίωξε να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα