Πέθανε ο συγγραφέας του "Πρίγκιπα της παλίρροιας", Πατ Κόνροϊ

Πέθανε ο συγγραφέας του "Πρίγκιπα της παλίρροιας", Πατ Κόνροϊ

Ο γνωστός μυθιστοριογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στα 70 και μεταξύ άλλων έγραψε τα βιβλία "Ο μέγας Σαντίνι" και "Το ποτάμι είναι πλατύ"

Ο Πατ Κόνροϊ, ο συγγραφέας βιβλίων που έγιναν μπεστ σέλερ στα οποία αφηγείτο ιστορίες από την παιδική ηλικία του ανάμικτες με ζωηρές περιγραφές της ζωής στη Νότια Καρολίνα, όπως στον "Μεγάλο Σαντίνι" και στον "Πρίγκιπα της παλίρροιας", πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 70 ετών, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τη σύζυγό του, επίσης μυθιστοριογράφο Κασάντρα Κινγκ και τον οίκο που εξέδιδε τα βιβλία του, Doubleday.

Ο Κόνροϊ, που είχε ανακοινώσει σε ανάρτησή του στο Facebook στις 15 Φεβρουαρίου ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας, πέθανε στο σπίτι του στη Νότια Καρολίνα περιστοιχισμένος από τους φίλους και την οικογένειά του, γράφει η εφημερίδα Post and Courier.

"Η Νότια Καρολίνα έχασε απόψε έναν αγαπημένο γιο. Θα μας λείψει ο Πατ Κόνροϊ. Μπορούμε να βρούμε παρηγοριά γνωρίζοντας πως οι λέξεις και η αγάπη του για τη Νότια Καρολίνα θα συνεχίσουν να ζουν", ανέφερε σε tweet που ανήρτησε η κυβερνήτης Νίκι Χέιλι.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του Πατ Κόνροϊ: "Ο μέγας Σαντίνι", "Το ποτάμι είναι πλατύ", "Ο πρίγκιπας της παλίρροιας".

SHARE:

24Media Network